terça-feira, 18 de outubro de 2011

Gordon Young

For the new library designed by architects Penoyre and Prasard, Gordon has created a ‘forest’ of oak columns which are sited throughout the library and installed from floor to ceiling like supporting pillars. Workshops with users of the library were held by artist Anna Sandberg to gather information on people’s favourite books, places and memories. Using this generated content, Gordon worked with typographers Why Not Associates to design the columns. Each of the 14 solid oak columns reflect different subjects from the gothic to the romantic and are sited in specific relevant locations within the library.

In collaboration with:
Typography – Why Not Associates.
Implementation – Russell Coleman.
Community engagement – Anna Sandberg.
Client: West Sussex County Council.


Nenhum comentário: